Dirigent

Onze dirigent

Maarten Perpet is sterk gebeten door de muzikale microbe. Hij behaalde diverse getuigschriften aan verschillende muziekacademies en kan een indrukwekkend palmares aan speelervaring in het liefhebbersmilieu voorleggen.

Op 10-jarige leeftijd startte hij in de lokale harmonie van Bazel met lessen notenleer en slagwerk. Later nam hij les bij de Muziekacademies van Beveren en Schilde. Hij volgde er een opleiding Slagwerk en ook Jazz en Lichte Muziek en kreeg les van onder meer Leo Verstiggel (slagwerk), Wim Kets (o.a. Les Truttes) en Jan Willems (o.a. Boogie Boy), Wouter Schillebeeckx (o.a. Levende Muziek, Leki) en Jordi Geuens (o.a. Postman, Selah Sue). Hij volgde tenslotte ook les bij Hannes Nieuwlaet (Bl!ndman [drums]) en leerde de noties van eufonium bij Arthur Vanderhoeft.

Hij volgde twee jaar individueel les orkestdirectie bij Alain Van de Velde, Joeri Vanhove en Luc Van Acker. In 2012 voltooide hij met onderscheiding de driejarige opleiding Orkestdirectie Instrumentale Muziek aan het Stedelijk Conservatorium Aan Zee in Oostende bij Bart Picqueur.

Daarnaast volgde Maarten al meerdere Masterclasses Orkestdirectie en Muziekanalyse, ondermeer bij Eric Wilson (USA), Dirk De Caluwé (B) en Otto M. Schwarz (AU).

Intussen werd hij een gewaardeerd en veelgevraagd muzikant in diverse hafabra-orkesten. Zo was hij o.m. al actief bij KH Sint-Cecilia Schelle (olv Hans Casteleyn en later Dirk De Caluwé), Mercator Brass Band (olv Ben Haemhouts en later Steven Devolder), Dynamic Symphonic Band (olv Geert Baetens), KH De Kunstvrienden Sint-Niklaas (olv Dimitri Bracke) en speelde hij percussie in de musical ‘Evita’ (Bohemian Productions Sint-Niklaas).

Hij is nog steeds aan de slag bij diverse orkesten in het Antwerpse en het Waasland. Maarten deed dirigeerervaring op bij SF De Wase Werker Beveren, Zwalmfanfare VZW en Young Music Band Haasdonk en is regelmatig gastdirigent.

Hij zwaait tegenwoordig het dirigeerstokje in Termenieke in Hulst (NL) en Harmonieorkest De Vrije Verenigde Vrienden in Schilde. Met deze laatste werd hij 2013 Nationaal VLAMO Kampioen Harmonieorkest in tweede afdeling.

Hij is tevens hulpdirigent (en percussionist) in de KF Sint-Jozef te Rupelmonde en de KF Sint-Cecilia te Kruibeke.