Spring naar de inhoud

Dirigent

Jun den Oudsten

In het kort

Jun woont in Antwerpen en dirigeert bij de harmonieën van Zandhoven en Schilde (VVV). Als dirigent valt hij ook regelmatig in bij de Merksemse harmonie.
Naast dirigeren geeft Jun ook privé muziekles, o.a. pianoles voor beginners, muzikale interpretatie-les voor alle instrumenten, alsook partij-studie coaching.

Hoe het begon

Jun is al vroeg gestart met muziek. Op zijn achtste jaar startte hij op met bugel bij de fanfare Lopik (NL). Daar kreeg hij een fijne muzikale opleiding van de toenmalige dirigent die ook lange tijd zijn mentor was.
Acht jaar later is hij overgeschakeld op hoorn. En gelijk daarna volgde hij vooropleiding en aansluitend studie hoorn aan het Conservatorium Amsterdam.

Dirigeren

Jun is in zijn jeugd ook hoger niveau orkesten gaan opzoeken. Daaronder was de fanfare DSS Aarlanderveen. Daar dirigeerde zijn toekomstige dirigeer leraar, die hem vroeg of hij wilde dirigeren. Hij kon meteen beginnen bij het opleidingsorkest van de plaatselijke fanfare.
Niet lang daarna heeft hij dirigeren gestudeerd, ook op het Conservatorium van Amsterdam.
Na afronding van zijn studies heeft Jun nog eens in Antwerpen voor hoorn gestudeerd, met als bijvakken hafabra-directie en orkestdirectie.